TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi Seçimi’ni Levent Korkut Kazandı

Dün (13 Ağustos 2018) gerçekleşen TOBB Sigorta Acenteleri Seçimi’ni, Acentelerin Sesi Başkanı Levent Korkut’un listesi 15 oy farkla kazandı.

TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi Seçimi bugün Ankara’da gerçekleştirildi. Her il acente sayısı nispetinde il delegelerini belirledikten sonra yaklaşık 300 delege bir araya gelerek yapılan seçimle 40 kişilik TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi’ni seçti. Levent Korkut liderliğindeki liste 16 oy farkla seçimi kazandı. Seçimde İTO Sigortacılık Meslek Komitesinin eski başkanlarından Levent Korkut ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi’nin listesi yarıştı. Korkut’un listesi 165 oy, Büyükçelebi’nin listesi ise 149 oy aldı.

Bundan sonra ne olacak?

Seçilen Sigorta Acenteleri Meclisi üyeleri ise kendi aralarından yedi kişiyi Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) temsilcisi olarak seçecek. TOBB’un da kendi temsilcisi olarak iki kişi atamasıyla dokuz kişilik SAİK oluşmuş olacak. Bu dokuz kişi de kendi aralarından bir başkan seçecek. Levent Korkut’un başkan olarak seçilmesi bekleniyor.