İstanbul İl Delege Seçimi’ni Acentelerin Sesi kazandı

TOBB SAİK seçimleri öncesi dün (5 Temmuz) gerçekleşen İstanbul İl Delegeleri Seçimi’ni Acentelerin Sesi kazandı. Levent Korkut başkanlığındaki Acentelerin Sesi ekibinin lila renkli aday listesi, 05 Temmuz 2018 Perşembe günü yapılan İstanbul İl Delegeleri Seçimi’ni kazanarak göreve getirildi. Seçim sonuçlarının ardından resmi internet sitelerinden bir açıklama yapan Acentelerin Sesi, şunları söyledi:

“Seçim dönemleri aday olanlar için iddialı bir çalışma gerektirir. Acentelerin Sesi ekibi olarak biz ve bizi destekleyen çalışma ekibimiz, meslektaşlarımızn isteği ve desteği ile göreve talip olmaya karar verdiğimizden bu yana, tüm meslektaşlarımıza ayırım yapmadan ulaşmaya ve herkese eşit mesafede birleştirici bir tutum içinde olmaya özen gösterdik. Seçimler sonuçlandı, şimdi görev yapma zamanı… Acentelerin Sesi Ekibinden seçilen il delegeleri olarak seçimlerden önce sergilediğimiz bu birleştirici tutumu devam ettirmeye özen göstereceğimizi belirtmek istiyoruz.”

TOBB SAİK Başkanı seçilmesine giden süreç nasıl?

Her il acente sayısı nispetinde il delegelerini belirledikten sonra yaklaşık 300 delege bir araya gelerek 40 kişilik TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi’ni seçecek. Seçilen Sektör Meclisi üyeleri ise kendi aralarından yedi kişiyi Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) temsilcisi olarak seçecek. TOBB’un da kendi temsilcisi olarak iki kişi atamasıyla dokuz kişilik SAİK oluşmuş olacak. Bu dokuz kişi de kendi aralarından bir başkan seçecek.