Türkiye’nin En Değerli 100 Markasından 5’i Sigortacı

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye’nin en değerli 100 markası belirlendiği listeyi yayımladı. Buna göre “Türkiye’nin en değerli markaları” arasında 5 de sigorta şirketi var.

Türkiye’nin en değerli 100 markası açıkladı.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye’nin en değerli markalarını açıkladı. 2 milyar 42 milyon dolarlık değeriyle Türk Hava Yolları’nın (THY) “Türkiye’nin en değerli markası” seçildiği listede 5 tane de sigorta şirketi var. Brand Finance’ın “Türkiye 100” başlıklı listesinde yer alan en değerli sigorta markaları sırasıyla Anadolu Sigorta, Halk Sigorta, Aksigorta, Güneş Sigorta ve Ray Sigorta oldu. Marka değerlendirme kuruluşu, her sene yayımladığı listesinde yabancı sermayeli şirketlere yer vermiyor.

Halk Sigorta’nın marka değerini en çok arttıran 5 şirket arasında yer alması dikkati çekerken sektör için önem kaydeden bir diğer gelişme de Ray Sigorta’nın da en değerli 100 markanın yer aldığı listeye girmesi oldu. Bununla birlikte dört sigorta şirketi geçen seneye göre listenin daha üst sıralarına tırmandı. Anadolu Sigorta 37’nci sırada yer aldığı listede Halk Sigorta 53’üncü, Aksigorta 58’inci, Güneş Sigorta 79’uncu ve Ray Sigorta 96’ncı sıradan listeye girdi.